Наша кнопка:

Отримати код кнопки

 
ОРГАНІЗАЦІЯ ХАРЧУВАННЯ В ШКОЛІ

Харчування учнів школи організовано відповідно до Законів України “Про освіту”, “Про загальну середню освіту”, “Про охорону дитинства”, “Про державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім'ям”, “Про внесення змін та визнання такими, що втратили чинність, деяких законодавчих актів України” від 28 грудня 2014 року  № 76-VIII, “Про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо реформи міжбюджетних відносин” від 28 грудня 2014 року № 79-VIII, постанови Кабінету Міністрів України від 19 червня 2002 року № 856 “Про організацію харчування окремих категорій учнів у загальноосвітніх навчальних закладах”, наказу Міністерства охорони здоров'я України, Міністерства освіти і науки України від 01 червня 2005 року № 242/329 “Про затвердження Порядку організації харчування дітей у навчальних та оздоровчих закладах”, зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 15 червня 2005 року за № 661/10941.

      Найважливішими компонентами розвитку особистості дитини є її фізичне, психічне та духовне здоров’я, стан якого визначається впливом на нього усього комплексу соціально-економічних, екологічних і духовних факторів. У контексті формування гармонійно розвиненої особистості постає питання створення умов для збереження здоров’я дітей, їх всебічного розвитку, навчання і виховання. Одним із основних факторів впливу на здоров’я дітей є забезпечення їх повноцінним і раціональним харчуванням.

      Державою гарантується забезпечення харчування учнів 1-4 класів та дітей, пільгових категорій, тому організація харчування дітей у навчальних закладах належить до пріоритетних завдань місцевих органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування.

            З 23 вересня 2015 р. у нашій школі організовано гаряче харчування учнів 1-4 класів та дітей пільгових категорій на суму 6 грн. 78 коп., а з 23 листопада 2015 р. суму було збільшено до 11 грн. 90 коп.

            Гаряче харчування здійснює приватне підприємство «ЧІЛДРЕН-ПРОДУКТ» (Київська обл., м. Бровари). У його функцію входить:

·         оренда харчоблоку, ремонт його обладнання та утримання в належному стані;

·         забезпечення персоналом (зав. виробництва, кухар, помічники кухаря);

·         складання двотижневого меню, технологічних карток на страви, що входять до складу комплексних обідів (сніданків);

·         забезпечення та підвіз продуктів для їдальні та буфету;

·         наявність сертифікатів якості продукції від постачальника.

З приводу асортименту продуктів харчування (як пояснила приватний підприємець Туровець О.М.)згідно постанови КМУ № 15/91 1992 р. щодо харчування учнів 1-4 класів можна давати м’ясо та м’ясопродукти (курятина, кролятина, яловичина, свинина не заборонена з огляду на ризик зараження чумою.

      Асортимент круп для приготування каш (відсутність гречки) обмежений ціною. Згідно зі статистичною довідкою по Київській області вартість 1 кг гречки менша ніж закупівельна ціна. Отже, підприємство не має права закупляти гречку по ціні, вищий, чим та, що вказана у статдовідці.

      Для кращого споживання учнями приготовлених страв, керівнику підприємства,персоналу харчоблоку адміністрацією школи були внесені пропозиції, наприклада:

-замініити смажену рибу, яку діти їдять неохоче, на рибні котлети;

- по можливості замінити гарнір з пшеничної крупи, яку діти, до речі, не дуже їдять, на страви з картоплі.

 

Приготування страв здійснюється у відповідності до «Збірника рецептур страв для харчування школярів».

Загальне керівництво і контроль за організацією харчування здійснює керівник та адміністрація школи.

Режим роботи буфету:

  • після 3-го уроку – 11.15 – 11.30;
  • після 4-го уроку – 12.15 – 12.30;
  • після 5-го уроку – 13.15 – 13.30.

 

 

Графік  роботи буфету:

  • після 1-го уроку – 09.15 – 09.30;
  • після 3-го уроку – 11.15 – 11.30;
  • після 4-го уроку – 12.15 – 12.30;
  • після 5-го уроку – 13.15 – 13.30;
  • після 6-го уроку – 14.15 – 14.25.

 

Графік харчування учнів школи  у 2015/2016 н. р.:

  • 10.05 – 10.30 – учні 1-их класів;
  • 11.10 – 11.30 – учні 2-их класів;
  • 12.15 – 12.30 – учні пільгових категорій 5-11-их класів;
  • 13.10 – 13.30–учні 3-4-их класів;
  • 13.30 – 13.50 – діти ГПД.

 

Графік чергування у їдальні адміністрації школи :

  • Понеділок – Камельчук О.О. (соціальний педагог);
  • Вівторок – Федоряченко Л.Б. (заступник директора з НВР);
  • Середа – Павлусенко Т.П. (заступник директора з ВР);
  • Четвер – Садовнікова Н.Г. (заступник директора з НВР);
  • П’ятниця – Гетьман О.А. (заступник директора з НВР).

 

І Н Ф О Р М А Ц І Я про кількість учнів, які отримують гаряче харчування у 2015-2016 н. р.

* за бюджетні кошти:

- учні 1-4 класів – 595 (із них потребують дієтичного харчування – 21 (стіл № 5);

- учні 5-9 класів пільгових категорій – 24;

- учні 10-11 класів пільгових категорій – 2;

* за батьківські кошти:

- учні 1-2 класів, які відвідують ГПД – 60.

 

Прейскурант цін на буфетну продукцію (станом на 23.11.2015 р.)

№ з/п

Найменування товару

Ціна

 (грн., коп.)

1.

Печиво «Крекер»

11.00

2.

Вафлі

7.00

3.

Сік

4.00

4.

Цукерки «Стакан молока»

1.00

5.

Цукерки «Бім Бом»

1.00

6.

Печиво «Трефі»

7.00

7.

Цукерка «Джек»

4.00

8.

Печиво «Браво»

4.75

9.

Цукерка «Слив. лінивка»

4.00

10.

Печиво «Супер контік»

5.00

11.

Булочка з маком

4.00

12.

Плюшка

4.00

13.

Пиріжок з повидлом

3.50

14.

Кекс

3.00

 

  Дата: 2015-01-26 11:56:27  |  Додав: Заступник директора з НВР

Система Orphus